Los Angeles

Los Angeles


Los Angeles is a new, 16-unit apartment complex in Miraflores. Residents will enjoy the flexibility of the building’s floorplans and its proximity to shopping centers, restaurants, schools, and parks.

The one, two, and four-bedroom apartments were designed to reduce their environmental impact through the conservation of natural resources. LED lighting, external shading devices, dual-flush water closets, and low-flow plumbing fixtures will be installed to reduce the apartments’ energy and water use.

The developer of the project, Inmobiliaria Danfra, is committed to meeting the needs of families in Peru.  With an emphasis on improving its customers’ well-being, the resource efficiency of the Los Angeles apartment complex will allow residents to save on utilities.

Los Angeles has received a preliminary EDGE certificate from GBCI.

Predicted Savings of EDGE Certification



25%

Energy Savings*


54%

Water Savings


63%

Less Embodied Energy in Materials

Technical Solutions


Energy


Reduced window-to-wall ratio, reflective paint/tiles for the roof, external shading devices, and energy-saving lighting for external spaces.


Water


Dual-flush water closets and low-flow showerheads and faucets for kitchen sinks and washbasins.


Materials


Concrete filler slab for the floor and roof, autoclaved aerated concrete blocks for internal and externals walls, in-situ reinforced external walls, and ceramic tile flooring.


*Part of the energy efficiency percentage may be associated with virtual energy for comfort depending on the presence of heating and cooling systems. Note that virtual energy does not contribute savings to utility bills.

Location:


Esq. Calle Independencia con Los Angeles
Miraflores, Peru

More Information:


Stage:


Preliminary EDGE Certificate

Date:


July 2020

Floor Space:


3,774 m2

Total CO2 Savings:


7.0 tCO2/Year

Ghana Infectious Disease Center

Ghana Infectious Disease Center


The Ghana Infectious Disease Center (GIDC) is a new, 100-bed hospital in Accra, which has been developed in response to the COVID-19 pandemic. As the first infectious disease center in Ghana, the GIDC will provide needed healthcare services to the city.

Due to the urgent need for an infectious disease center, the hospital was built in a record time of 100 days. Over 700 square meters of water-efficient landscaping was embedded throughout the hospital to provide as pleasant of an environment as possible for patient recovery.

Resource-efficient design and technologies, such as insulation, energy-saving lighting, and low-flow plumbing fixtures will lower the hospital’s utility costs. The operational savings from the green features enable a simple pay-back period of less than a year. Additional savings will then be rechanneled to provide greater care for patients.

The GIDC was developed by the Ghana COVID-19 Private Sector Fund, a private sector-led initiative committed to providing a prompt response to the hardship and suffering caused by the COVID-19 pandemic.

The GIDC has received final EDGE certification from thinkstep-SGS.

Predicted Savings of EDGE Certification



23%

Energy Savings*


28%

Water Savings


31%

Less Embodied Energy in Materials

Technical Solutions


Energy


Insulation of the roof and external walls, an energy-efficient air conditioning system with an air-cooled chiller, and energy-saving lighting in internal and external spaces.


Water


Water-efficient landscaping and low-flow showerheads and faucets in bathrooms.


Materials


In-situ reinforced concrete slab for the floor, concrete filler slab with Polystyrene blocks and steel sheets on timber rafters for the roof, and 3-D wire panel with “shot-crete” on both sides for internal and external walls.


*Part of the energy efficiency percentage may be associated with virtual energy for comfort depending on the presence of heating and cooling systems. Note that virtual energy does not contribute savings to utility bills.

Location:


Ghana National Infectious Disease Centre East
Accra, Ghana

More Information:


Stage:


Final EDGE Certification

Date:


July 2020

Floor Space:


3,624 m2

Total CO2 Savings:


95.2 tCO2/Year

South Quarter

South Quarter


South Quarter is a three-tower office complex in South Jakarta. Located on over seven hectares of land, the complex is one of the largest in the city, while still maintaining ample open space for tenants to enjoy.

The towers were designed to resemble the traditional Indonesian rattan basket, which resulted in a distinctive and elegant louver façade. The façade is not only architecturally beautiful, but also helps shield the buildings from the sun, to reduce energy use.

External shading devices, energy-saving lighting, water-efficient plumbing fixtures, grey and blackwater treatment and recycling systems, and a rainwater harvesting system were installed to improve the resource efficiency of the towers.

South Quarter was developed by Intiland, who has built some of the most prestigious and eco-friendly luxury buildings in Indonesia. The project was designed by Tom Wright of WKK Architects.

South Quarter has received final EDGE certification from the Green Building Council Indonesia.

Predicted Savings of EDGE Certification



28%

Energy Savings*


81%

Water Savings


32%

Less Embodied Energy in Materials

Technical Solutions


Energy


Reflective paint/tiles and insulation for the roof, external shading devices, higher thermal performance glass, and energy-saving lighting in internal spaces.


Water


Dual-flush water closets, low-flow faucets in bathrooms, water-efficient urinals and faucets for kitchen sinks, grey and blackwater treatment and recycling systems, and a rainwater harvesting system.


Materials


In-situ reinforced concrete for the floor, micro concrete tiles on steel rafters for the roof, in-situ reinforced internal and external walls, and ceramic tile flooring.


*Part of the energy efficiency percentage may be associated with virtual energy for comfort depending on the presence of heating and cooling systems. Note that virtual energy does not contribute savings to utility bills.

Location:


JL.RA Kartini Kav 8, West Cilandak
South Jakarta, Indonesia

More Information:


Stage:


Final EDGE Certification

Date:


December 2019

Floor Space:


135,420 m2

Total CO2 Savings:


4,098.6 tCO2/Year

Arboleda del Campestre – Laurel

Arboleda del Campestre – Laurel


Arboleda del Campestre – Laurel brings 248 private residences to the housing market in the city of Ibagué. The community is ideally located, less than two kilometers from the Bogotá-Armenia highway and the Picaleña neighborhood. The common areas are designed for families to enjoy with a swimming pool, water mirror, and playground.

Homeowners will benefit from lower utility bills as the residences have been designed to reduce energy and water usage through energy-saving lighting, external shading devices, low-flow plumbing fixtures, and more.

The developer of the project, Constructora Bolívar, has led the Colombian market in the development of urban housing projects for all income levels for more than 30 years. The company is committed to sustainable construction that not only conserves natural resources, but also generates value for its clients. Constructora Bolívar has also certified 127 Living176 Park, Nordika, Park Living, and Prado Park.

Arboleda del Campestre-Laurel has received a preliminary EDGE certificate from CAMACOL.

Predicted Savings of EDGE Certification



25%

Energy Savings*


34%

Water Savings


61%

Less Embodied Energy in Materials

Technical Solutions


Energy


Reduced window to wall ratio, reflective paint/tiles for external walls, external shading devices, and energy-saving lighting in internal and external spaces.


Water


Water-efficient single-flush water closets and low-flow showerheads and faucets for kitchen sinks and washbasins.


Materials


In-situ reinforced concrete slab for the floor, micro concrete tiles on steel rafters for the roof, and in-situ reinforced internal and external walls.


*Part of the energy efficiency percentage may be associated with virtual energy for comfort depending on the presence of heating and cooling systems. Note that virtual energy does not contribute savings to utility bills.

Location:


Avenida Picaleña Calle 148
Ibagué, Tolima, Colombia

Stage:


Preliminary EDGE Certificate

Date:


May 2020

Floor Space:


12,566 m2

Total CO2 Savings:


79.7 tCO2/Year